Veel gestelde vragen over Trainrein

Is 5 kilogram niet veel te veel? 

5kg  klinkt als én is veel en dat zijn wij volledig eens! Laat dit nou net de meest gehoorde reactie zijn als wij ruiters zonder paard laten voelen met Trainrein. "Zoveel heb ik op het paard echt niet in mijn handen!" Daarna op het paard valt het toch nog vies tegen hoe vaak het lampje wel brandt!

Is 4,9 kilo goed? Nee eigenlijk nog teveel en daarom is er ook een 2,5 kg variant. Maar door de jaren heen merken wij dat het gros van de ruiters daar toch wel erg gefrustreerd en moedeloos van kunnen worden, want dat lampje is wel 'erg zenuwachtig'. Is 2,4 kg dan goed? Wie zal het zeggen?

Wat goed is of fout, begint met bewustwording. Want weet jij wat je echt doet als je op het paard zit? In de jaren dat wij met Trainrein in de praktijk mogen werken, zien wij vooral dat bijna elke ruiter en trainer meer gewicht in zijn handen heeft dan dat ze zelf dachten.

Paardrijden blijft een gevoelskwestie en is zeker niet alleen maar zwart of wit. Maar je kunt wel je gevoel trainen met instant feedback in het zadel. Durf jij de uitdaging aan te gaan? 

Hoe vervang ik de batterijen?

Trainrein wordt standaard afgeleverd inclusief batterijen van het type SR41W. 3 stuks per lampje. Indien ze aan vervanging toe zijn kun je dat zelf doen. Gebruik daarbij de handleiding, zie download.