HOME » TEAM

Wij zijn een bevlogen team

De liefde voor paarden en hun welzijn hebben ons samengebracht

Frans Van den Bogaerd en Roel Smelt

​Trainrein vof is een initiatief van Frans van den Bogaerd en Roel Smelt. De firma houdt zich bezig met de ontwikkeling,fabricage en verkoop van teugeldrukmeters. De jarenlange rijervaring, in combinatie met een technische achtergrond, heeft geleid tot ontwikkeling van Trainrein

In het dagelijks leven is Frans werkzaam als Engineering Manager bij een machinefabriek en Roel besteedt, na een langdurige carrière als zelfstandig beroepsfotograaf, veel tijd aan de restauratie van oldtimers.

Gezamenlijke hobby

In hun vrije tijd beoefenen beide mannen al decennia lang een gezamenlijke hobby: paardrijden. Bij Frans heeft altijd het zwaartepunt op het dressuurmatig rijden gelegen.

De druk die tijdens het rijden op de teugel wordt uitgeoefend was één van de dingen die hem veelvuldig bezig hield. Hoewel er al meerdere, doorgaans prijzige, meetinstrumenten voor teugeldrukmeting bestonden, was hij op zoek naar een betaalbaar alternatief dat eenvoudig door de ruiter te gebruiken moest zijn.

Toen Frans enkele jaren geleden de overstap maakte naar de manege waar Roel al jarenlang reed, ontmoetten de heren elkaar regelmatig op de zondagochtend tijdens de wekelijkse buitenritten. Toen het item teugeldrukmeting hierbij ter sprake kwam, werd met de technische achtergrond van Frans en het zakelijk inzicht van Roel al snel het idee geboren om zelf een meetinstrument te ontwikkelen, waarmee ruiters meer inzicht krijgen op de door hun gevoerde teugeldruk. De basis voor Trainrein  was gelegd.​

Partners

Wij werken heel graag samen met Brigitte. Ze bezoekt vele evenementen en clinics in Duitsland en Nederland. Haar passie is het fotograferen van paarden, maar daarin neem zij zeker de hele ambiance er omheen mee. Haar kracht is dat ze altijd heel creatief is, goed voorbereid en bepakt aanwezig is. Ze voor alles en iedereen de tijd neemt en ze altijd weer de momenten weet vast te leggen die iedereen raken.

 

"Trainrein helpt de ruiter eraan te herinneren de vingers te openen, zodra het paard nageeft en zichzelf draagt." 

Nuno Avelar -